lauantai 1. maaliskuuta 2014

Se on täällä! \o/





On se vaan hyvää! Kekseinä käytin Digestiveä, ja täytyy sanoa että pohja on enemmän mun makuun kuin viimeksi, jolloin käytin Pirkan keksejä... Kortistelun hoiti keskimmäinen lapsosista, kun sai syödä palan jämät :D

Valmistusaineet

n. 170 g kaurakeksejä
75  g Valio voita
Täyte

4  liivatelehteä
1  rkl limetti- tai sitruunamehua
200  g valkosuklaata
1  rasia  (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
2  rkl sokeria
2  valkuaista
2  dl Valio kuohukermaa
Koristeluun

valko- ja taloussuklaalastuja
Valmistusohje

Hienonna keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Laita irtopohjavuoan (Ø 22 - 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min.
Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma.
Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa suklaan joukkoon tuorejuusto.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan limetti- tai sitruunamehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Lisää vaahdot varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta.
Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Koristele suklaalastuilla.

Resepti siis löytyy täältä. Järjestys ei ihan ainakaan mun työtahtiin sovi. Ensimmäisellä kerralla kiivate ehti totaalisesti jähmettymään, kun seurasin ohjeen järjestystä. Ihan viidessä minuutissa en saa kermaa vatkattu ja suklaita vesihauteessa sulatettua. :) Ohjeessa sanotaan että vähintään 4 tuntia pitää antaa hyytyä, mutta parhainta on kyllä jos saa yön yli jääkaapissa olla, kestää vuoasta irroituksen ja leikkaamisen nätimmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti