lauantai 22. helmikuuta 2014

Tähänastinen kehitys

Ensimmäinen hymy - 10 viikon iässä

Katsekontakti ja vuorovaikutus - 3,5 kuukauden iässä

Käsien löytyminen - 4 kuukauden iässä

Tyyppi on alkanut pungertamaan kyljellään ollessa ja nostamaan päätään hetkittäin irti alustasta ollessaan mahallaan. Mitä enemmän rinnasta tukee ja nostaa, sitä paremmin pää nousee. Tottakai tuolla kirpulla pää on aivan normaalikäyrillä (love the word), joten suhteessa saa tehdä töitä muutenkin enemmän. Meidän pieni <3

Motoriikka on alue josta en kovin huolissani ole. Meinaan että sillä ei välttämättä ole elämänlaatuun aikuisena niin paljon merkitystä, kuin esimerkiksi henkisellä puolella.

Tällä hetkellä eniten olen huolissani siitä, ettei tyyppi "puhu". 3 kuukauden ilokseni yhtenä päivänä jokelteli (gööö, guuu jne.) mummulle, mutta sitten se unohtu. 4 kuukauden iässä polikäynnillä keskustelu meni näin:

Lääkäri: "Jutteleeko?"

Minä: "Juu ei."

Tyyppi: "gyyy, gööö,gäää"

Minä: ":o"

Lääkäri: "no tuo on hänen jutteluaan" (luuli varmaan että ajattelin sen jo puhuvan tässä iässä)

Arvatkaa vaan onko sen jälkeen kuulunut mitään...aivan.

Kieli käy myös paljon ja sitä muljataan ympäri suuta. Pahan näköistä se on sillon kun ihan kuin tyyppi yrittäis pyydystää sillä jotain. Tuntuu häiritsevän sitä itseäänkin. Ootteko nähnyt niitä videoita missä naaman lihaksilla liikutetaan keksiä otsalta suuhun ilman käsiä. Siltä se näyttää, ilman sitä keksiä tosin.

Fyssari lupas kysyä puheterapeutilta asiasta kun kiinnitti siihen itsekin huomiota. Kahtellaan mihin tämä kehittyy.

Syöminen sujuu hyvin, kiinteät aloitetiin 3 kuukauden iässä neuvolan ohjeesta (joka oli aika tarpeetonta kun kasvuun riitti korvike), ja kohta tulee lihat ja viljat kuvioihin. Liityttiinpä Pilttipiirin Makuraatiin, saas nähdä tuleeko uusia maisteltavia :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti